Fő támogatónk:
Helyszíneink
Galéria
Kapcsolat
Hírlevél
Sushi A-Z-ig
A Japán konyhai alapkurzust Farkas Pál a Bambuszliget Japán Éterem és Sushi Bár sushi chefje vezeti. A japán konyhaművészetet a Fugu vizsgás japán mester sushi cheftől, Morita Senseitől tanulta. Aki szeretné megtanulni a japán konyha alapjait heti rendszerességgel találkozhat 6 héten át a Bambuszliget Japán Étterem chefjével. A kurzusok egymásra épülnek, ezért „csomagban” lehet megvenni és részt venni rajtuk. A kurzus végén mindenki oklevelet kap, valamint a záró főzésre 1 vendéget magával is hozhat, hogy másokkal is megoszthassa a saját készítésű Sushi hajóját.
- Menü
- Első este: bevezetés, eszközhasználat, rizs kezelés előkészítés, alapanyagok előkészítése kezelése, halak előkészítése.
- Második este: Maki készítés elsajátítása
- Harmadik este: Nigiri készítés elsajátítása
- Negyedik este: Sushi Donozás / Kézi tekercs készítés
- Ötödik este: Sashimi - Nyers hal saláta ágyon "Daikon vágás"
- Hatodik este: Kétszemélyes vegyes Sushi hajó elkészítése, az előző alkalmak tudásanyagát felhasználva. Plusz egy fő megvendégelése az utolsó alkalom estéjén. A kurzus résztvevői a hatodik alkalommal együtt fogyasztják el a közösen elkészített Sushi hajót, amely vacsorára hívhatnak egy vendéget, akivel szeretnék osztani a hajójukat.
A rizs mosás titkainak feltárása kipróbálása, rizsfőzés technikája, rizsecet készítés.
Lazac és vajhal feldolgozás, bontás, előkészítés. Tigris rák pucolás, nyújtás, felhasználás előkészítés. Polip pucolás, felhasználás előkészítése
Japán rizs, sima és kifordított maki készítése, uborkából, avokádóból, makrélából, vörös sügérből.
Dragon maki készítés és egyúttal zöldség tempurázás, egy újabb japán technika elsajátítása.
A kurzusnak ezen az alkalmán meg tanulják a tojáslepény elkészítésének módját és mint mindent ezt is kipróbálják. A nigiri gyúrás technikája, hagyományos nigiri, tonhal nigiri készítés, gunkan készítés, szív kagyló-s nigiri, tintahal nigiri, polip nigiri, avokádó nigiri
Vegyes tengeri don készítése, zöldséges temakik, japán tök, spárga és pácolt japán retek. Tálalási technikák megismerése, elsajátítása. Egy kis bevezető, Japán kert a konyhaművészetben.
Lazacból készült Sashimi tál, az eredeti Sashimi vágási technika részleteinek ismertetése, lazac felhasználás. Sashimi tálalás hagyományai és technikái.
- 2012 Augusztus 01.
- Helyszín: 1138 Budapest Madarász Viktor u 47-49.
- Vezeti: Farkas Pál Pali
- Időtartam: 3-4 óra
- Létszám: minimum 12 fő
- Nehézség: ****
- Árak
- A kurzus ára: 72.000 Ft / 6 alkalom
- (az ár tartalmazza az összes szükséges alapanyagot, munkaeszközt, recepteket, a japán ital kóstolót és alkalmanként egy üdítő vagy ásványíz elfogyasztását.)
- Italcsomagunk ára, mely korlátlan italfogyasztást biztosít borainkból (Bárdos és fiai borok), üdítőitalokból, ásványvizekből, kávéból és teából 3 óra időtartamra: 1990 Ft/fő.
- A kurzus 12 fős létszámmal indul, a tandíjat előre kérjük fizetni, a kurzust megelőzően legkésőbb 10 munkanappal.
- Pontos dátum egyeztetés alatt.
Jelentkezés / feltételek
Kapcsolattartó
Név *
Telefon *
E-mail *
További résztvevők adatai
Név
Név
Megjegyzés
Időpont:Ha további kérdésed van, hívd munkatársunkat a +36 20 230 6425 számon vagy, írj e-mailt a info@kuktaparty.hu címre!
Kérjük Önöket, ha Bónusz Brigádon jelentkeztek, a megjegyzés rovatban feltétlenül írják be a Bónusz kódjukat. Lemondásra a kurzus előtt minimum 48 órával van lehetőség, ellenben a Bónusz Jegyüket beváltottnak tekintjük.
Ajándékutalvány
Akciós kupon
Italcsomag
Hírlevél
FILOZÓFIÁJA